INDOOR & OUTDOOR MURALS

The world is my inspiration

IN DEZE RUBRIEK VIND U ALLE GEREALISEERDE INDOOR & OUTDOOR MURALS VAN 3D DECOART.

HIERNAAST ZIJN OOK 2 SUB ITEMS VERBONDEN MET AANVERWANTE DECORATIEWERKEN.

In deze rubriek ziet u alle gerealiseerde decoratie projecten met een mural, welke ambachtelijk zijn aangebracht op panelen of direct op een muur.Doorgaans zijn deze murals een decoratief element voor het optimaliseren van de ambiance aan het interieur, hoewel ook buiten toepassingen mogelijk zijn, zoals de tuin of een buitenzwembad, waarvan diverse projecten zijn afgebeeld onder het sub-item van deze rubriek: SWIMMINGPOOLS & GARDEN DESIGNS.

 Zie ook de categorie: INTERIOR & EXTERIOR ARCHITECTURE met daaronder het sub-item: INTERIOR & EXTERIOR ARTWORKS, waarin alle actuele decoratieprojecten in combinatie met een mural zijn weergegeven, waarnaar ik u ook graag wil verwijzen, wellicht dat uw interesse in een mural zal toenemen door de hiermee verkregen inspiraties.

3D ARTWORK & DECORS

Bovendien is daarnaast ook nog een 2de SUB ITEM: 3D ARTWORK & DECORS, waarin alle actuele decoratieprojecten van voornamelijk decors voor festivals zijn weergegeven, welke zijn vervaardigd de afgelopen 10 j aar, in opdracht van festival organisaties.

De hierbij afgebeelde foto’s, zijn mega projecten waaraan 3D DecoArt een bijdrage mocht leveren, met de decoratie van gigantische decors voor festivals in o.a. Nederland en Duitsland.

Welkom in de wereld van 3D DecoArt

De fantasiewereld die Hans Rooyakkers inspireert met de vervaardiging van murals en decoraties, met een typisch herkenbare eigen stijl, hieronder een overzicht van decoratieprojecten gedurende de afgelopen 25 jaar.


  • INDOOR MURALS
  • OUTDOOR MURALS
  • MURALS IN RESTAURANTS
  • MURALS IN SHADES OF PATINA
  • OLDIES BUT GOLDIES

Indoor Murals

Decoraties uit de privécollectie

ZIE OOK DE RUBRIEK: SWIMMINGPOOLS & GARDEN DESIGNS

Murals zijn toepasbaar in elk interieur van bijvoorbeeld restaurants en bedrijfskantines; maar bovenal een bijzondere verfraaiing van een binnen of buiten zwembad.

MURAL: MACHU-PICCHU IN 3D

De mural van Machu-Picchu behoord tot de privé collectie van 3D DecoArt, welke met een speciale reliëf pasta is gedecoreerd, om elk detail tot de hoogste graad van perfectie te accentueren.

Bovenstaande mural is onderdeel van een project waarbij Machu-Picchu in miniatuur werd nagebouwd.

ZIE OOK DE RUBRIEK: INTERIOR/EXTERIOR ARCHITECTURE

MURALS VOOR IN DE TUIN

A traditional Tuscan scene as a mural in the garden.

Als een 2-luik geïnstalleerd aan de muur van een tuin, met de traditionele scenes van Toscana, geeft de tuin een bijzondere sfeer.

ZIE OOK DE RUBRIEK: SWIMMINGPOOLS & GARDEN DESIGNS

MURALS GEÏNTRIGEERD IN INTERIEUR

De sferen van Marokko worden op een grote mural weergegeven.

Een landschap van het Atlas gebergte met de beroeoemde Kashba Aït Ben El Haddu met woestijn bewoners op kamelen.

  • INTERIEURPROJECT

ZIE OOK DE RUBRIEK: INTERIOR/EXTERIOR ARCHITECTURE – SUB ITEM: INTERIOR & EXTERIOR ARTWORKS

Mural: The Taj Mahal

De mural van de Taj Mahal is een onderdeel van het mega-project: India Palace, waar meerdere murals en decoraties zijn aangebracht in een typisch Indiase stijl, waarbij de herkenbare architectuur zowel in het interieur als aan de buitenkant is toegepast.

ZIE OOK DE RUBRIEK: INTERIOR/EXTERIOR ARCHITECTURE

Mural: Golden Temple H 400x600mtr.

De mural van De Gouden tempel van Punjab, die naast de mural van de Taj Mahal is gesitueerd, is mede gedecoreerd door mijn assistent en artiest Arturo Palacios, die in meerdere projecten zijn artistieke vaardigheid heeft bijgedragen.

Murals zoals hiernaast zijn afgebeeld, zijn mede vervaardigd door Arturo Palacios, die gedurende mijn verblijf in Peru, het decoreren van murals tot in de grootste staat van perfectie heeft vervaardigd.

MURAL: THE STRAWBERRYFIELDS

Voor een bedrijf in fruit en planten, werd een nostalgisch tafereel gedecoreerd met de voorstelling van een aardbeienveld.

Een der grootste murals van Casatillo Chancay, is een panorama van Forum Romanum, Dat een van de grootste projecten is als attractie en onderdeel is van het landen thema in Castillo Chancay.

2 grote murals zijn geïntegreerd in het 3D gedecoreerde interieur van een restaurant in Nuenen, waarbij een scene van de geboorteplaats van Vincent van Gogh, die poseert voor de beroemde watermolens van die plaats.

Een collage van alle beroemde watermolens uit de omgeving van Nuenen, geven een surrealistisch en nostalgisch beeld van hoe het ooit was.

MURALS IN SHADES OF PATINA

Een eeuwen oude traditie.

Vele horeca gelegenheden en particulieren, hebben hun interieur weten te verfraaien met een mural die in patina-tinten is gedecoreerd, waarbij de sfeer van een voorstelling uit oude ansichten verkregen word.

Murals die zijn gedecoreerd met Patina-tinten, geeft de voorstelling een bijzondere sfeer, de kleuren die verkregen worden door patina, zijn de samenstelling van olie pigmenten, die de associatie geven van een oude vergeelde foto, waardoor de voorstelling des te meer de gewenste sfeer van een scene uit oude ansichten perfect benaderd.

THE FAMOUS STAIRCASE GALLERY OF THE TITANIC

Een van de allereerste murals zijn vervaardigd voor een restaurant in Zandvoort aan Zee, met scenes uit de beginjaren van de vorige eeuw; De taferelen wisselen elkaar telkens naar een gebied rondom boulevard van Zandvoort en het strand, waarbij een zgh. strandjutter schelpen schept met het decor van de zgh. bomschuiten.

Nostalgische scenes uuit Beek en Donk (Holland), geven het interieur in een café ultieme sfeer.

Eveneens in Beek en Donk is de mooie ambiance van een café waarbij het gehele interieur in 3D is gedecoreerd met oude stenen met houten balken en een tafereel uit vergaande jaren.

In de winkelpassage van Uden, is naast de renovatie welke ook is uitgevoerd door 3D DecoArt, een mural vervaardigd in Patina-tinten.

Een restaurant in Molenbroek (Gelderland Holland), heeft haar buitenterras gedecoreerd met een mural van het beroemde watermolen rad uit Dennekamp.

Bij hotel De Kroon in Gemert is de garderobe voorzien van een grote mural van het kasteel rond de middeleeuwen.

Beek en Donk in vervlogen tijden, met een tafereel van een boerderij waar bier werd gemaakt, met de naam “Het Anker”, dat later werd afgebroken en thans een muziekcentrum staat; Deze bevind zich in de directe nabijheid van het adres van 3D DecoArt..

Bij cafetaria “De Kim” in Erp (Holland), zijn murals op panelen gedecoreerd van de omgeving uit vervlogen tijden.

Erp heeft een qua architectuur bijzondere kerk, die centraal staat op een scene uit oude ansichten van Erp, gedecoreerd in Patina-tinten.

Een cafetaria uit de plaats Venhorst, is het interieur verfraaid met een mural van de omgeving in Patina-tinten, in de muur-decoratie is een deel van de achterliggende trap verwerkt.

Voor een cafetaria aan het bekende uitgaansgebied “Stratums-eind” in Eindhoven (Holland), zijn de buitenmuren voorzien van een mural met daarop een tafereel van dit gebied lang daarvoor.

MEGA-MURALS

Mega-murals, zoals deze vervaardigd voor de entree van een bedrijf voor hydraulische machines, zijn een ware eye-catcher die de bedrijfsactiviteiten goed in beeld brengt.

Voor de opslag van een bedrijf uit Beek en Donk vervaardigde 3D DecoArt een mural in de zgh. PopArt-stijl; Deze werd in de avond zodra het duister is, opgetekend dmv. projectie.

Hierna werd alles gedecoreerd met speciale acryl muurverf. Deze mural met een afmeting van H: 5×35 mtr. is een der grootste tot op heden gemaakt, de uit grote betonblokken gebouwde muur geeft de contouren van de afbeelding weer.

De pop-art mural is door de stijl niet complex, door de contouren van de illustratie deze tevens te laten bepalen door de enigszins dominante lijnen van de steenblokken.

Een zelfde techniek is toegepast bij een mural op de binnenplaats van een winkel in Geldrop (Holland).

MURALS IN RESTAURANTS

Karakteristieke murals van de sky-line van Istanbul, zijn toepasbaar voor ieder Turks restaurant, die zijn culinaire afkomst op een artistieke wijze laat zien; Een collage van de meest beroemde taferelen rondom de Bosphorus , is de Blauwe Moskee en die van het stadsdeel Taxim met op de achtergrond de grote hangbrug die Europa met Azië verbind; En een andere mural, de scene uit de Grand Bazaar en de Sultan Ahmet moskee.

Een eveneens Turkse taferelen van de watervallen nabij Alanya en de ruïnes van Effes, zijn het decor van een restaurant in Uden (Holland).

Ephesus, de oorsprokelijke naam dat is gedecoreerd in het gelijknamige restaurant in Uden (Holland).

Een collage van beroemde Italiaanse bouwwerken, was lange tijd het traditionele tafereel voor restaurants en zwembaden; Voor een italiaanse pizzeria in Veghel is een mural van 9 meter vervaardigd.

De Turkse vlag in 3D gedecoreerd, welke met een (eigenlijk stuk afval van Opaal Acrylaat paneel) dat met een 3D gefreesde halve maan met ster is gemonteerd op een Bordeaux gemarmerde paneel.

Middeleeuwse schepen van de V.O.C. zijn gedecoreerd direct-op-muur, met de gehele wand in marmer-look.

Deze schepen zijn gedecoreerd in een relatief kleine zaal van een hotel in Kerkdriel (Holland).

Een grot in 3D vervaardigd met deels bestaande rotsformaties en gedecoreerd met replica’s en murals van de Angkor Wat tempels uit Cambadja

3D DecoArt of Metalllook

Diverse taferelen uit Parijs vormen het decor van een croissanterie in Nijmegen, die geheel is gedecoreerd in de stijl van een oud metrostation van Parijs.

Beroemde bouwwerken zoals de Sacré Coeur, het Moutmatre, de Eiffeltoren, de Arc de Triompfe en de Notre Dame, zijn gedecoreerd op de wanden tussen de pilaren in ijzer-look.

De Notre Dame geeft een mooi contrast met een view langs de rivier.

Elke zitgelegenheid is sfeervol ingericht, en die direct de associatie van een Parijse atmosfeer.

De balie is gedecoreerd met een ovaal en een decoratie van de Notre Dame.

Natuurlijk ontbreekt niet de Arc de Triompfe als mural in deze croissanterie met zijn typisch Parijse sfeer.

OUTDOOR MEGA MURALS
A fantasy coullage of the Maya/Azteka culture

Een der grootste murals die in een rotswand is aangebracht, bevind zich bij het zwembad van Castillo Chancay (Peru), waar het gehele gebied rondom in een sfeer van de Maya-Azteca cultuur is gedecoreerd; In de mural is een totempaal in 3D gedecoreerd.

Een Japanse voorstelling met de Fuji vulkaan op de achtergrond, geven de juiste atmosfeer bij een winkel in zgh. Koi vissen.

De nostalgische sfeer van een banketbakker in Son & Breugel is een mural met de omgeving uit de vorige eeuw gedecoreerd.

Een identieke sfeer heeft ook cafetaria Slegers in Lieshout (Holland), met een mural in oude ansichten, waarbij de ambachtelijke familie centraal staat met de bereiding van aardappel schillen.

Bij een restaurant work-shop is een mural gedecoreerd met de voorstelling van een wijnkelder, die goed contrasteert in deze ruimte met een gebogen plafond.

ITALIAANSE RESTAURANTS

De typische sfeer van Venetië is direct merkbaar bij een Italiaans restaurant in Chancay (Peru), waar grote murals met de beroemde bouwwerken van Venetië gedecoreerd.

De meest beroemde brug van Venetië staat centraal op de 3D vervaardigde brug.

En dus van beide zijde, de loopbrug op perfecte wijze contrasteerd, in de sferen van Venetië.

Mural: The view at Venice with the Marco plaza

Een de grootste murals in Castillo Chancay (Peru), betreft een collage van Forum Romanum, met een afmeting van H 300x1200cm

ZIE OOK DE RUBRIEK: INTERIOR/EXTERIOR ARCHITECTURE

A fantasy coullage of the Acropolis

MEGA OUTDOOR MURALS

Murals met een Grieks tafereel van oude tempels zoals de Acropolis van Athene, zijn populair als decor voor o.a. zwembaden en Griekse restaurants, deze traditie blijft een bijzondere sfeer behouden en geeft deze een gevoel van rijkelijke ambiance.

Een 3D mural met een oud grieks oorlogsschip dat uit de muur lijkt te varen.

Een mural van de beroemde Apolo tempel, het Oracle van Delphi.

EGYPTISCHE DECORATIES & MURALS
3D Mural: The Spinx

Voor een Egyptisch restaurant in België, is het gehele interieur in 3D gedecoreerd met oude Egyptische stenen en hiërogliefen met daarin murals van beroemde tempels uit het oude Egypte.

Een oud Egyptische rivierboot op de Nijl met op de achtergrond de piramides van Gizeh.

Een collage van Egyptische bouwwerken is vervaardigd voor een Egyptisch restaurant in Uden.

Abu-Simbel is gedecoreerd in een Egyptische lounge in Helmond (Holland)

Een detail van een mural voor een Egyptische grillroom in Eindhoven, met een zicht op de farao tempel in West-Thebe.

De kolossen van Memnon zijn 3D gedecoreerd op een mural van een Egyptische grillroom in Eindhoven (Holland).

En uiteraard mogen de hiërogliefen niet ontbreken op de muren van een Egyptisch restaurant dat geheel 3D gedecoreerd is in een oud Egyptische stijl.

Mural: The Egyptian colossus.

Oldies but goldies

INTERIOR IN MARBLE STRUCTURE COMBINATED WITH METAL ELEMENTS AND MURAL

Een Trompe-l’ oeil, een artistieke techniek dat realistisch aandoet, waardoor het optisch de illusie geeft uit het tafereel te stappen in een 3D effect.

Deze voorstelling is te zien bij een discotheek in Gemert, waar het gehele interieur is gedecoreerd in een industrie-look, waarbij pilaren en deuren zijn gedecoreerd in een ijzer structuur; later is deze techniek ook toegepast in de Antwerpse nachtclub Le Bozo (Belgium).

Mural: Amsterdam to Barcelona

Bij een transportbedrijf in Beek en Donk (Holland), is in de kantine een mural van 15 meter vervaardigd, met het tafereel van de bedrijfsactiviteit die het Nederlands muziek theater van Barcelona naar Amsterdam transporteert.

NOSTALGISCHE MURALS

Mural: Son & Breugel Holland

De authentieke sfeer van een boerderij en het ambacht, zijn met een nostalgische mural gedecoreerd in een bedrijfshal.

In een 2-luik werden deze murals verbonden, die de bedrijfsactiviteiten afbeelden zoals in een ver verleden.

BACK TO THE BEGINNING

Een van de meest spraakmakende outdoor murals, was ongetwijfeld de mural bij Koi-Select in Beek en Donk (Holland), het pand was gelegen nabij het kanaal, waar menig voorbijganger deze mural aanschouwden en waarbij zelfs een radio interview werd gemaakt door de locale omroep.

AMBACHTELIJKE MURALS SINDS 1984

De allereerste mega mural op een paneel van H 150 x 900cm in één geheel, werd geplaatst in 1989 te s’Hertogenbosch (Holland), bij een Italiaans restaurant; Deze mural is later door dezelfde eigenaar in 1996 verplaats naar een grand café in Gemert.

ONE OF THE FIRST MEGA MURALS FOR A RESTAURANT ON WOODEN PANELS H 150x1000cm

VOOR MEER MURALS, ZIE OOK ONDER DE RUBRIEKEN:

  • INTERIOR/EXTERIOR ARCHITECTURE
  • SWIMMINGPOOLS & GARDEN DESIGN